LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"De van Gurp
filosofie: voor
iedere klant
een stapje extra"

Nieuws


Hypotheek voor flexwerker

Hypotheek voor flexwerker wel of niet mogelijk?

 

De arbeidsmarkt verandert in een rap tempo. Steeds meer mensen werken niet op basis van een vast arbeidscontract. Tijdelijke contracten zijn de standaard tegenwoordig, maar ook komen er steeds meer zzp’ers. Zij werken helemaal flexibel. De vroeger zo heilige baanzekerheid is ver te zoeken – ook voor degenen die een vast dienstverband hebben. In de praktijk blijkt immers dat ook zij zomaar zonder baan kunnen komen te zitten.

In de ogen van de Vereniging Eigen Huis (VEH), onderschreven voor CDA en VVD, zijn de geldverstrekkers en de AFM niet ingericht op de steeds flexibeler manieren om geld te verdienen. Wie geen vaste baan heeft, moet heel veel meer moeite doen om aan een hypotheek te komen. Terwijl flexwerkers eigenlijk meer gewend zijn om steeds nieuwe bronnen van inkomen aan te boren, en daarmee misschien wel een grotere inkomenszekerheid hebben dan degenen met een contract voor onbepaalde tijd.

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) verwijst naar de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Banken zijn simpelweg bang om hypotheken te verstrekken die door de AFM wellicht als ‘onverantwoorde kredietverstrekking’ worden getypeerd. Dat levert immers flinke boetes en imagoschade op. DE AFM reageert heel onschuldig: volgens de financiële waakhond zit er in de Gedragscode Hypothecaire Financieringen genoeg ruimte om flexibele inkomens gewoon een hypotheek te verstrekken. Tja…. In de praktijk blijkt dat toch niet echt.
Wij kunnen bij  verschillende partijen voor U bekijken wat de mogelijkheden zijn, bel voor een afspraak 076-5715446.