LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"De van Gurp
filosofie: voor
iedere klant
een stapje extra"

Nieuws


De keuze is aan u: Huis te koop/te lease

De keuze is aan u: Huis te koop/te lease

Wil je een huis kopen dan is het nu een goed moment, gezien de dalende huizenprijzen. Alleen zijn banken niet meer zo makkelijk met het verstrekken van een hypotheek. Behalve het kopen is de vraag of je je huidige woning kunt verkopen nog belangrijker. Dilemma? Misschien niet, want je kunt nu ook huizen leasen.

Dit nieuwe initiatief is al een bekende methode in de Verenigde Staten en Engeland, maar in Nederland nog helemaal nieuw. Wil jij ook dat mooie huisje langs het water kopen, maar krijg je de financiering niet rond? Of twijfel je nog over de locatie? Allemaal punten waar je misschien mee te maken krijgt. Om een antwoord op deze vragen te krijgen kun je de woning misschien leasen. Huis en Leasekan je hierbij helpen. Je hebt dan ruim twee jaar de tijd om te bepalen of het huis, de omgeving of de buren je wel bevalt. Maar wat doe je als je je oude woning niet verkocht krijgt? Dubbele woonlasten, daar wil je natuurlijk niet aan denken, maar dat leuke huisje wil je toch graag hebben.

Koper betaalt afgesproken optiebedrag

Om je huis te verkopen, moet je dan vaak de prijs verlagen. Daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten, dus biedt het verhuren van je huis uitkomst. Aspirant-kopers zullen sneller geneigd zijn te leasen, omdat ze voorlopig nog geen verplichtingen hebben. Je kunt het dan zien als een huurcontract. De verkoper moet de grote reparaties aan het huis verzorgen en ontvangt maandelijks huur (de hypotheeklasten van de woning). Ook is hij verantwoordelijk voor verzekeringen rond en voor het huis. De koper is verantwoordelijk voor kleinschalig onderhoud en eigen verzekeringen. Loopt de leasetermijn af, dan betaalt de koper het afgesproken optiebedrag en kan zich dan de gelukkige eigenaar noemen.