LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"De van Gurp
filosofie: voor
iedere klant
een stapje extra"

Nieuws


Mobiel bellen met prospect geen goed plan

Mobiel bellen met prospect geen goed plan

Mobiel bellen met prospect geen goed plan

 

U zit lang niet altijd achter uw bureau. U zult ook geregeld buiten de deur zijn. Het is verleidelijk om een klant of prospect met uw mobiel te bellen terwijl u aan het wachten bent of aan het rijden bent. Toch kunt u dat maar beter laten; de kans bestaat dat u daar geen goede beurt mee maakt. Bellen naar klanten en prospects met uw mobiele telefoon heeft meer nadelen dan voordelen.

 

U heeft uw mobiele telefoon van de zaak niet voor niets gekregen. U maakt er dus goed gebruik van. Iets waar u het beter niet voor kunt gebruiken is het voeren van verkoopgesprekken met prospects en klanten. Uw (potentiële) klanten kunnen het vaak niet waarderen als zij worden gebeld vanaf een mobiel telefoonnummer. Daar komt bij dat de mobiele telefoon niet altijd even betrouwbaar is. Er kan ruis op de lijn zitten, de wind kan u lastig verstaanbaar maken of uw bereik kan zelfs wegvallen.

 

Vooral niet mobiel bellen in de auto

 

Niet alleen zijn dat voor u hinderlijke onderbrekingen van het telefoongesprek, uw klanten kunnen zich hier flink aan ergeren. Daarnaast wekt u de indruk dat het bellen iets is wat u er ‘even bij doet’. Iets wat u echt moet vermijden is mobiel bellen in de auto. Langsrijdende vrachtwagens, getoeter, muziek; uw klanten zitten er niet op te wachten. En wat dacht u van de verbinding die minutenlang wegvalt omdat u in een tunnel rijdt? U kunt weliswaar terugbellen, maar uw gesprekspartner zal niet in zijn sas zijn.