LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"Altijd
verzekerd
van het beste
advies"

Nieuws


Verhoging assurantiebelasting verzekeringen later ingevoerd

Verhoging assurantiebelasting verzekeringen later ingevoerd

Onlangs werd bekendgemaakt dat de assurantiebelasting voor schadeverzekeringen verhoogd zou worden en per 1 januari 2013 zou worden ingevoerd. Nu is naar buiten gekomen, dat de aangekondigde verhoging niet direct met de start van het nieuwe jaar zal ingaan, maar waarschijnlijk pas op een later tijdstip wordt ingevoerd. Dat is in elk geval de informatie die door verschillende bronnen uit de verzekeringssector wordt bevestigd. Er is nog geen zekerheid over de invoeringsdatum van de verhoging van 9,7 naar 21 procent. Dat zou 1 maart 2013 kunnen zijn maar evengoed 1 juli 2013.

 

Ministerie van Financiën

Er is van het ministerie van Financiën geen inhoudelijke reactie gekomen op de mogelijkheid dat de verhoging van de assurantiebelasting later ingevoerd zou worden. Het is dan ook onduidelijk of de invoeringsdatum wordt verlegd of dat de verhoging gewoon doorgang zal vinden op 1 januari 2013. Meteen na de aankondiging van het voorstel van de VVD en PvdA om de assurantiebelasting te verhogen, kwamen er al mogelijkheden om eventueel de verhoging te omzeilen.

 

Omzeilen van verhoging assurantiebelasting

Dat er opties lijken te zijn om de verhoging van de assurantiebelasting op verzekeringen te omzeilen is natuurlijk een doorn in het oog van de overheid. Staatsecretaris Weekers heeft toen ook meteen laten weten er alles aan te zullen doen om constructies met het oog op omzeiling tegen te gaan. Wellicht dat de ingang van de verhoging om die reden dan ook niet op 1 januari 2013 zal doorgaan, maar pas in een later stadium zal worden doorgevoerd.