LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"De van Gurp
filosofie: voor
iedere klant
een stapje extra"

Nieuws


Tweede Kamer stemt voor aanpassing hypotheekregels

Op voorwaarde dat de Eerste Kamer eveneens instemt met het wetsvoorstel, geldt voor alle nieuwe hypotheken per 1 januari dat de lening in dertig jaar ten minste volgens een annuïtair schema moet worden afgelost. Zo niet, dan is de rente over de lening niet aftrekbaar.

Hypotheken met een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) of Spaarverzekering Eigen Woning (SEW) komen dus ook niet meer in aanmerking voor renteaftrek. Omzetten van een vermogensopbouwproduct van box 3 naar box 1 is dan ook niet meer mogelijk. Voor die omzetting heeft minister Blok (Wonen) wel een overgangsregeling ingesteld. ‘’Door de onzekerheid of het nieuwe kabinet het wetsvoorstel herziening fiscale behandeling eigen woning zou doorzetten, hebben veel aanbieders bijna geen stappen hieromtrent gezet’’, aldus Blok. Consumenten met een bestaand vermogensopbouwproduct voor de aflossing van de hypotheek mogen nog tot 1 april de keuze maken deze in box 1 onder te brengen.

 Verder is de verhuisregeling voor verhuisde woningbezitters die hun oude huis niet kunnen verkopen, verlengd tot 3 jaar. In het wetsvoorstel voor de woningmarkt was oorspronkelijk opgenomen dat de rente over de ouder hypotheek nog maximaal 2 jaar aftrekbaar zijn. De rente op een eventuele restschuld bij het verkopen van de woning blijft nog voor een termijn van tien jaar aftrekbaar.

Overzicht van alle nieuwsberichten | geplaatst op: 13-12-2012