LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"Altijd
verzekerd
van het beste
advies"

Nieuws


Tankpas

"Na mijn opleiding heb ik Schoevers gedaan, waarna ik een jaar in Canada werkzaam ben geweest. Daarna heb ik in diverse administratieve functies gewerkt. Sinds 1996 ben ik vol enthousiasme vennoot bij ons bedrijf en heb ik alle administratieve en personeelszaken op me genomen."

Tankpas bespaart u werk en voorkomt naheffing
Om de BTW op brandstof te mogen aftrekken, stelt de belastingdienst als eis dat u kunt aantonen dat de brandstof daadwerkelijk door u getankt is. Volgens de belastingdienst moeten uw naam en adres als tanker door de manier van tanken kunnen achterhaald worden. Dat kan dus alleen als u betaalt met een zakelijke betaalpas (pinpas, tankkaart of creditkaart). Met een beetje pech loopt u dus het risico, indien u dit niet op de juiste manier doet, dat u de BTW terug moeten betalen. De kans is namelijk groot dat u contant afrekent bij het tankstation en/of uw werknemers de tankkosten eerst laat voorschieten. Maar het kassabonnetje wordt door de Belastingdienst niet gezien als geldig bewijs, zodat u de betaalde BTW in deze gevallen niet kunt terugvragen.

Bewijs
Met een zakelijke tankpas slaat u twee vliegen in één klap. U ontvangt dan een verzamelfactuur voor alle tankbeurten en dat is voor de Belastingdienst voldoende bewijs om de BTW terug te mogen vragen. In dat geval heeft u dus wel een BTW garantie en voorkomt u dat u bij controle BTW terug moet betalen. Bovendien komt hiermee de noodzaak om al uw tankbonnetjes in te boeken te vervallen en bespaart u zichzelf (met het bewaren van al die bonnetjes) en ons met het boeken een hele berg werk.