LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"Altijd
verzekerd
van het beste
advies"

Nieuws


Voordelig investeren

Voordelig investeren
Investeren is dit jaar extra voordelig
 

Heeft uw organisatie nog wat investeringen voor de boeg, dan kunt u dat beter dit jaar nog doen. Dit jaar mag u namelijk 50% in één keer afschrijven van de investering. Normaal gesproken mag u maar maximaal 20% afschrijven. Het kabinet wil met deze maatregel de investeringen stimuleren om de economie weer op gang te helpen.

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft recent aangegeven dat u in 2013 versneld kunt afschrijven. U mag in 2013 direct 50% van uw investering afschrijven. De jaren daarna moet u zich voor de afschrijving weer houden aan de reguliere percentages van 10% en 20%. De tijdelijk versnelde afschrijving voor dit jaar is onderdeel van het pakket aan maatregelen dat organisaties meer ruimte moet geven voor investeringen. Dit zou een impuls moeten geven aan de economie.


Afschrijven verlaagt de winst

                                          

Op een investering in een bedrijfsmiddel dat u meerdere jaren in uw organisatie gaat gebruiken (zoals machines, een pand, computers of bureaus), mag u afschrijven. Daarvoor gelden wel een aantal beperkingen. Zo mag u maximaal 10% afschrijven op goodwill en slechts 20% op overige bedrijfsmiddelen. Het voordeel van afschrijven is dat het de winst van uw organisatie verlaagt. U betaalt dan dus minder belasting in het jaar van de afschrijving. Dit geeft uw organisatie meer financiële ruimte om andere kosten te dekken en nieuwe investeringen te kunnen doen.

 

Overzicht van alle nieuwsberichten | geplaatst op: 12-03-2013