LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"De van Gurp
filosofie: voor
iedere klant
een stapje extra"

Nieuws


Waar blijft uw geld?

 

Wij merken dat steeds meer mensen in de financiële problemen komen door teveel uitgaven. Vaak vragen de mensen zichzelf af: hoe komt dit nou? De oplossing hiervoor is simpel, een huishoudboekje, oftewel kasboekje.

 

Zo gedaan!

Gebruik een schrift of maak een digitaal kasboek aan. Het is handig om een programma te kiezen met een optelfunctie, zoals excel.

Bepaal eerst welke uitgavenposten u onderscheidt en hoe ver u ze wilt uitsplitsen. Wilt u bijvoorbeeld alleen de post eten en drinken of wilt u die verder uitgesplitst naar boodschappen, lunch op het werk, etc. Andere posten zijn bijvoorbeeld kleding, schoonmaakspullen, huisdier, etc.

Bewaar van al uw uitgaven de bonnetjes en schrijf de bedragen op bij de betreffende post in uw kasboek.

 

Spelregels.

  • bewaar alle bonnetjes tot u ze heeft verwerkt
  • schrijf elke dag alles op
  • wees eerlijk

Na een maand of twee weet u wat u besteedt aan verschillende, dagelijkse uitgaven. En zo heeft u minder het gevoel dat uw geld uw portemonnee uitvliegt!

 

Onregelmatige uitgaven.

Naast de vaste lasten en de dagelijkse uitgaven zijn er ook onregelmatige uitgaven. Denk hierbij aan kleding, meubelen of apparaten, maar ook aan de auto en de vakantie. Als u dat handig vindt, kunt u deze ook noteren in uw kasboek.

 

Online kasboekjes.

Op internet zijn steeds meer aanbieders van digitale kasboekjes te vinden. Deze producten verschillen in gebruiksvriendelijkheid en prijs en in het zogenaamde 'verdienmodel' dat erachter zit. Let ook goed op of het betreffende product wordt ondersteund door uw bank. Maak eerst een vergelijking (wat wil ik en kan dat met dit kasboekje?) voor u een keus maakt, bijvoorbeeld met behulp van een vergelijkingswebsite. Switchen brengt immers redelijk wat werk met zich mee.

Een voorbeeld van een gratis online kasboekje: http://www.kasboek.nl/?id=2