LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"Altijd
verzekerd
van het beste
advies"

Nieuws


Omzetbelasting

Aangiftebrief btw verdwijnt

Met ingang van 1 januari 2014 ontvangen btw-ondernemers geen aangiftebrief btw meer. Vanaf december 2013 ontvangt de btw-ondernemer al geen acceptgiro meer waarmee de verschuldigde btw kan worden voldaan. Het is mogelijk om via de eigen inlog op de website van de Belastingdienst aan te geven dat een melding moet worden gestuurd als het weer tijd is om de aangifte in te dienen.

 

Btw over privégebruik auto in laatste aangifte

Als de auto van de zaak ook privé wordt gebruikt, moet de btw over het privégebruik in de laatste btw-aangifte van het jaar worden aangegeven. Het privégebruik auto is voor de btw vanaf 1 juli 2011 als fictieve dienst belast naar het werkelijke privégebruik van de auto.

 

Voorlopige aanslag kan belastingrente voorkomen

Als over een jaar te weinig of geen belasting is betaald, is belastingrente verschuldigd vanaf 1 juli in het daaropvolgende belastingjaar. Het is daarom belangrijk om tijdig te verzoeken om een (nadere) voorlopige aanslag. In 2014 gaan de percentages van de belastingrente flink omhoog zodat het meer dan ooit belangrijk is dat de rentetermijn zo kort mogelijk wordt gehouden.

 

Btw voor eigenaren van zonnepanelen alleen bij meer dan € 1.345 btw

Het Europese Hof van Justitie besliste onlangs dat de exploitatie van zonnepanelen voor de btw moet worden aangemerkt als een economische activiteit. Uit antwoorden van de staatssecretaris en een toelichting van de Belastingdienst volgt dat de zonnepaneleneigenaren voor de btw-plicht aannemelijk moeten maken dat de opgewekte elektriciteit duurzaam en tegen vergoeding wordt geleverd aan de energieleverancier.

Overzicht van alle nieuwsberichten | geplaatst op: 06-12-2013