LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"De van Gurp
filosofie: voor
iedere klant
een stapje extra"

Nieuws


De omzet bouwbedrijven

De omzet bouwbedrijven
De omzetten van bouwondernemingen daalden in het tweede kwartaal van 2014 met 2,4 procent gedaald. Vooral de de grote en middelgrote bouwbedrijven moesten het ontgelden. Kleine bouwbedrijven noteerden wel groei. Dit maakt het CBS vanochtend bekend. Het kleinbedrijf – waaronder veel zzp’ers – doet het relatief goed. Hun omzetniveau ligt nu hoger dan in 2007, echter nog wel lager dan 3 jaar geleden.
De bouw noteert in het tweede kwartaal een omzetdaling van 2,4 procent vergeleken met het tweede kwartaal van 2013. Alle segmenten zaten in de min.: de burgerlijke en utiliteitsbouw, de grond-, weg- en waterbouw, de gespecialiseerde bouw, en in hetmidden- en grootbedrijf. De omzet in het middenbedrijf in de burgerlijke en utiliteitsbouw daalde in het tweede kwartaal met 3,7 procent tot slechts 59 procent van het omzetniveau in hetzelfde kwartaal in het topjaar 2008.

Alleen in het kleinbedrijf – waaronder veel zzp’ers – nam de omzet toe. De omzet van het kleinbedrijf wordt onder andere gestimuleerd door het verlaagde btw-tarief op arbeidskosten dat dit jaar nog geldt voor herstel- en verbouw van woningen. Het zijn waarschijnlijk de kleine afwerkingbedrijven die van deze maatregel het meest profiteren. De omzetten van deze bedrijven groeiden met 3,4 procent, die van de kleine bedrijven in de burgerlijke- en utiliteitsbouw zelfs met 6,6 procent.

Overzicht van alle nieuwsberichten | geplaatst op: 21-08-2014