LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"Altijd
verzekerd
van het beste
advies"

Nieuws


Energielabel

Energielabel
In januari of februari 2015 heeft u een voorlopig energielabel ontvangen. U kunt dit voorlopige energielabel zelf online omzetten in een definitief label. Dat heeft u nodig als u uw huis verkoopt of verhuurt. Heeft u al een energielabel en wilt u dit vernieuwen? Ook dat kunt u online doen. Een definitief label kost naar verwachting enkele tientjes.

Het voorlopige energielabel is een inschatting. Misschien heeft u inmiddels uw vloer laten isoleren of zonnepanelen laten installeren. Dit kunt u aangeven zodra u het voorlopige energielabel omzet in een definitief label. Op basis van deze maatregelen kan het definitieve label anders uitvallen dan het voorlopig label.

U kunt online uw voorlopige energielabel omzetten in een definitief energielabel. Wat moet u hiervoor doen?

Log met uw DigiD in op www.energielabelvoorwoningen.nl.
Controleer uw woninggegevens en pas ze eventueel aan.   
Voeg digitaal bewijs toe, als u energiebesparende maatregelen heeft getroffen (bouwtechnisch rapport, factuur, foto’s).
Selecteer een erkend deskundige (op basis van tarief, klantbeoordelingen of reactietijd).
Verstuur uw gegevens.
Erkend deskundige controleert gegevens
De erkend deskundige (energieadviseur, makelaar of bouwtechnisch specialist) controleert uw gegevens vervolgens op afstand. Hij kan met u overleggen over de gegevens die u heeft verstrekt. De erkend deskundige komt dus niet bij u thuis langs.

Heeft de erkend deskundige uw gegevens goedgekeurd, dan ontvangt u het definitieve energielabel per mail van de Rijksoverheid. Na goedkeuring van uw gegevens vindt de registratie van het definitieve label automatisch plaats.
Een definitief energielabel gaat naar verwachting enkele tientjes kosten. Dit zijn de administratiekosten van de erkend deskundige.

Heeft u vóór 2015 al een energielabel voor uw woning ontvangen laten opstellen en wilt u een nieuwe? Bijvoorbeeld omdat u de woning wilt verkopen en het oude label geen juist beeld meer geeft van de energieprestatie van uw huis? Ook dan kunt u dit via www.energielabelvoorwoningen.nl online regelen. De procedure is hetzelfde als hiervoor beschreven. Ook in dit geval bedragen de kosten naar verwachting een paar tientjes.

Lukt het u niet om online uw definitieve energielabel aan te vragen? Bijvoorbeeld omdat u geen internet heeft, of omdat de woningeigenaar is overleden en u niet kunt inloggen met DigiD? Dan kunt u contact opnemen met de helpdesk energielabel: telefoonnummer 0800-0808 of helpdesk@energie.nl
Overzicht van alle nieuwsberichten | geplaatst op: 25-02-2015