LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"Altijd
verzekerd
van het beste
advies"

Nieuws


Hypotheeknormen aangescherpt

Hypotheeknormen aangescherpt
Hypotheeknormen aangescherpt
Per 1 juli 2015 worden de hypotheeknormen op twee manieren aangescherpt, via een andere berekening van de maximale hypotheek en met een verlaging van de NHG-grens.

Lagere hypotheek bij lage rente
Bij een lage hypotheekrente is de maximale hypotheek hoger. Hoeveel geleend kan worden is namelijk deels afhankelijk van de maandlast in verhouding tot het inkomen. Omdat de hypotheekrente nu uitzonderlijk laag is, schuilt daarin een gevaar van overkreditering. Om dit te voorkomen rekenen banken per 1 juli met extra financieringslast-percentages. Hierdoor kunt u bij een lagere hypotheekrente minder lenen. 

NHG-grens verlaagd
Ook wordt op 1 juli de NHG-grens verlaagd. De bovengrens voor een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie gaat van € 265.000,- naar € 245.000,-. Met een hypotheeksom boven deze grens kunt u geen hypotheek met NHG meer afsluiten.

Daarbij moet u rekening houden met 6% bijkomende kosten. In de praktijk betekent dit dat de maximale koopsom voor een NHG-hypotheek daalt naar € 230.000,- . Voor een hypotheek onder de oude voorwaarden, moet de hypotheekofferte voor 1 juli 2015 zijn uitgebracht. U moet rekening houden met enkele weken verwerkingstijd bij de geldverstrekker.

Overigens blijft het wel mogelijk om een hogere hypotheek te krijgen als je energiebesparende maatregelen mee wilt financieren.
Wilt u daar meer over weten: bel gerust voor een afspraak: 076-5715446.
Overzicht van alle nieuwsberichten | geplaatst op: 22-06-2015