LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"De van Gurp
filosofie: voor
iedere klant
een stapje extra"

Nieuws


Eindejaarstips

Eindejaarstips
Ook dit jaar hebben wij voor u een aantal eindejaarstips

1. Een andere auto overwegen voor 1 januari 2017

Bent u van plan om een nieuwe auto aan te schaffen? Dan is het verstandig om het dit jaar nog te doen. Dit geldt ook voor ondernemers. Voor auto's die geen CO2 uitstoot hebben blijf het bijtellingspercentage ook in 2017 4%. Voor alle andere auto's geldt vanaf 1 januari 2017 een bijtellingspercentage van 22%. Voor auto's met een CO2-uitstoot van 1-50 g/km geldt dit jaar dan een bijtelling van 15% in plaats van 22%. Dit geldt voor de komende 5 jaar en kan u veel belasting schelen. Voor een auto met een CO2-uitstoot van 51-106 g/km bent u 1% goedkoper uit.

 Mocht u een auto willen aanschaffen met een CO2-uitstoot van meer dan 106 g/km dan is het verstandiger om deze na 1 januari 2017 aan te schaffen. Uw bijtelling is dan 22% in plaats van 25% in 2016

2. Ga beleggen

De rente op de spaarrekening is erg laag. Als u geld heeft die u niet direct nodig heeft is het wellicht interessant om te gaan beleggen. De rendementen hiervan zijn over het algemeen hoger dan die van de spaarrekening. Voor investeringen in erkende groene beleggingen kunt u een heffingskorting voor krijgen op de inkomstenbelasting. Wij kunnen voor u een risico -en beleggingsprofiel maken om zo u te kunnen adviseren in wat u kunt gaan beleggen. Steeds meer verzekeraars bieden ook beheerd beleggen aan. De verzekeraar gaat dan voor u beleggen en u hoeft dan niets te doen.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op.

3. Van hobbyist naar bedrijf.

Heeft u een hobby die zodanig "uit de hand" is gelopen dat het een klein bedrijfje is geworden? Bewaar goed uw bonnetjes van de spullen die het werk mogelijk maken. Als u een bedrijf ermee gaat starten kunt u die kosten als aftrekpost gebruiken in de belastingaangifte. Dit kan u een aantal euro's schelen afhankelijk van wat de spullen hebben gekost.

4. Aflossen op uw hypotheek.

In 2017 gaat de belasting in box 3 (Belastbaar inkomen uit sparen en beleggen) voor mensen met een vermogen van meer dan €1.000.000 meer belasting betalen. Dit komt omdat er dit jaar nog uit wordt gegaan van een forfaitair rendement van 4%. Dit komt te vervallen omdat in het algemeen het rendement geen 4% is. Er komt een vermogensschijf in de plaats ervoor. Het kan gunstiger zijn om uw hypotheek dan af te lossen. Over het deel van de hypotheek wat u aflost wordt geen belasting over verrekend in box 3. Voor een verdere toelichting kunt u contact met ons opnemen.


Overzicht van alle nieuwsberichten | geplaatst op: 28-11-2016