LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"Altijd
verzekerd
van het beste
advies"

Nieuws


Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Wanneer u in loondienst bent krijgt u doorbetaald wanneer u ziek of arbeidsongeschikt wordt. De werkgever is hiervoor verzekerd. Als zelfstandige kunt u zich hiervoor ook verzekeren. De drempel om er een af te sluiten is de prijs. De meeste zelfstandigen vinden zo'n verzekering erg duur en denken dat ze toch niet arbeidsongeschikt worden.

Ter vergelijking: een werkgever geeft per medewerker met een salaris van € 30.000 gemiddeld € 3.300 op jaarbasis uit aan sociale zekerheden. Denk hierbij aan kosten voor ZW-Flex, arbodienstverlening, WGA verzekering etc. 

Een ondernemer met een inkomen van €30.000 kan zichzelf verzekeren voor ongeveer € 2.700* (beroepsklasse 1) op jaarbasis. De dekkingen zijn ook groter dan bij de sociale zekerheden. In vergelijking zijn de prijzen gelijk, dan wel minder voor een zelfstandige.

Oké maar wat is de kans dat iemand arbeidsongeschikt raakt? Ongeveer 10%. Geen groot aantal. Maar wat is de impact als u arbeidsongeschikt raakt. Zonder eigen spaargeld of een andere inkomstenbron blijft in de meeste gevallen alleen de bijstand over. Uw huis, auto en eventueel andere spullen verkopen wordt onvermijdelijk en de kans op schulden wordt groter. Een erg groot risico om onverzekerd te laten.

Wij kunnen u adviseren over een AOV. Denk hierbij aan de verzekerde bedragen samen met specifieke dekkingen. Wij vergelijken uw wensen met de voorwaarden van verschillende aanbieders om zo de beste verzekering voor u aan te bieden.

Nieuwsgierig geworden? neem gerust contact met ons op

* In het artikel genoemde prijzen zijn indicaties. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.
Overzicht van alle nieuwsberichten | geplaatst op: 01-09-2017