LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"Altijd
verzekerd
van het beste
advies"

Nieuws


Prinsjesdag, wat verwachten 2018?

Prinsjesdag, wat verwachten 2018?
Het is nu bijna anderhalve week geleden dat het Prinsjesdag is geweest. Er werd gezegd dat het vooral een ceremoniële plechtigheid was omdat een demissionair kabinet niet te veel mag beslissen over de plannen van het komend jaar. Toch zijn er een paar concrete plannen die volgend jaar hoe dan ook doorgaan. 

Maximale hypotheek omlaag naar 100%

Voorheen mocht u 101% van de waarde van een woning financieren door middel van een lening. In 2018 daalt dit naar 100%. U heeft dan meer eigen geld nodig voor bijvoorbeeld overdrachtsbelasting. Daarnaast mag het inkomen van de partner voor 70% worden meegenomen. Dit was voorheen 60% waardoor u in 2018 op papier meer kunt lenen. Het maximale bedrag om te lenen kan nooit hoger zijn dan de waarde van de woning.

Verlaging belasting van box 3

In 2018 wordt er in box 3 gerekend met lagere percentages. Het zogenoemde "forfaitair rendement" , een standaard percentage over uw vermogen gaat omlaag. Dit was eerst 4% van uw vermogen, wat u "zogenaamd" verdient aan uw vermogen door middel van bijvoorbeeld rente. Het percentage gaat nu omlaag en wordt berekend door middel van een schijfsysteem. de percentages liggen tussen de 2,871% voor vermogen onder de €75.000 en 5,39% voor vermogen boven de €975.001. U kunt daardoor minder belasting gaan betalen waardoor u meer overhoud aan het einde van een jaar.

Gemeenschap van huwelijk wordt beperkt.

Per 1 januari worden schulden en bezittingen niet meer automatisch gerekend onder gemeenschap van goederen. Alleen vermogen en schulden van na het huwelijk wordt opgebouwd in gemeenschap van goederen. Wilt u dit toch onder gemeenschap van goederen? Dan moet u hiervoor naar de notaris.

Overzicht van alle nieuwsberichten | geplaatst op: 29-09-2017