LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"Altijd
verzekerd
van het beste
advies"

Nieuws


Alternatieven voor een AOV

Alternatieven voor een AOV
In onze vorige nieuwsbrief hebben we het gehad over de arbeidsongeschikheidsverzekering (AOV) . Wij hadden een vergelijking gemaakt tussen werkgever en zzp'er met daarin de bedragen die beide ervoor betalen. Een zzp'er is goedkoper uit dan een werkgever. Toch vinden veel zzp'ers dat een AOV erg duur is. Om het risico toch (deels) af te dekken zijn er 2 alternatieven.

1. "Budget" AOV
Tegenwoordig bestaat er ook een "budget" AOV. Het verschil tussen een normale AOV en een Budget variant is dat de Budget variant maximaal 2 of 5 jaar uitkeert bij arbeidsongeschiktheid. Een normale AOV keert namelijk uit tot aan de datum van pensioen. Verder is de dekking beperkter en wordt de mate van arbeidsongeschikt strenger beoordeeld. 

2. Broodfonds
Een broodfonds is een groep van minimaal 20 ondernemers die elke maand geld opzij leggen in het fonds. Als iemand dan arbeidsongeschikt wordt krijg hij van het fonds een uitkering. De uitkering is gebaseerd op hetgeen wat er door die persoon wordt ingelegd. Het hele idee van een broodfonds gaat om vertrouwen. Er wordt daarom ook niet belegd met het geld in het fonds. Iedereen weet ook wanneer iemand arbeidsongeschikt raakt en hoe hoog de schenking is. Het probleem van een broodfonds is de instap. Voor een bestaande broodfonds moet je worden voorgedragen door een bestaand lid. Het zelf beginnen van een broodfonds is dan een goed alternatief maar daarvoor moet je nog 19 anderen hebben die mee willen werken aan de opzet.

Wij kunnen u helpen bij dat laatste. Als u interesse heeft om in een broodfonds te stappen laat het ons weten. Als we op 20 ondernemers zitten dan zullen wij een kennismakingsavond organiseren waar wij voor extra informatie zullen zorgen en de kosten hiervan zullen toelichten.


Ook voor mensen in loondienst valt er iets te regelen bij arbeidsongeschiktheid. Een voorbeeld hiervan is een woonlastenverzekering. Deze dekt maximaal 30% van het maandinkomen af bij arbeidsongeschiktheid. Indien gewenst is het ook mogelijk om een hoger percentage af te dekken bij bijvoorbeeld 50% arbeidsongeschikt.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op.
Overzicht van alle nieuwsberichten | geplaatst op: 24-10-2017