LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"De van Gurp
filosofie: voor
iedere klant
een stapje extra"

Nieuws


De Hillen-regeling

De Hillen-regeling
Er is tegenwoordig veel commotie rond het afschaffen van de Hillen-regeling. Maar waarom precies?

De Hillen-regeling werd ingevoerd met het doel om de aflossing van de eigenwoningschuld te stimuleren en te zorgen voor een lastenverlichting bij eigenaar-bewoners met geen of een kleine eigenwoningschuld (vaak een hypotheek). Het hele gedoe rond het afschaffen van deze regeling is dus goed te begrijpen. 

Wanneer de regeling precies afgeschaft wordt is nog niet zeker, maar als het aan het nieuwe kabinet ligt, wordt het vanaf 2019 geleidelijk aan afgeschaft. Hoe geleidelijk ze dit willen doen moet nog blijken. Zo werd er eerst gesproken over 20 jaar, maar ondertussen is er al sprake van 30 jaar. In die periode raakt iedereen die heeft afgelost langzamerhand het voordeel kwijt. Het voorstel zal echter niet zonder het minste probleem door de Tweede en Eerste kamer komen. Ondanks dat alles wordt er vewracht dat het erdoor komt, alleen is het nog niet zeker dat ingangsdatum van 2019 wordt gehaald.

U  zou denken dat het aflossen van de hypotheek niet meer voordelig is, maar het is nog steeds voordelig. Dit komt doordat het voordeel van het aflossen niet alleen de Hillen-regeling zit. Wat meer invloed heeft, is dat de rente op de spaartegoeden veel lager is dan de hypotheekrente die u betaalt. Tegenover dat bespaart u dus belasting in box 3 door af te lossen. Dit zal het geval blijven, ook als de Hillen-regeling wordt afgeschaft, mits de rente laag blijft. Het aflossen kan dus nog steeds geld opleveren.
Overzicht van alle nieuwsberichten | geplaatst op: 08-12-2017