LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"De van Gurp
filosofie: voor
iedere klant
een stapje extra"

Nieuws


Nieuwe regels huwelijksgemeenschap

Nieuwe regels huwelijksgemeenschap
Als u al getrouwd bent, dan verandert er niets. Maar iedereen die na 2017 trouwt, krijgt te maken met de nieuwe regels voor het huwelijksgemeenschap.

In Nederland is het sinds 1838 gebruikelijk om in algehele gemeenschap van goederen te trouwen, tenzij er bij de notaris huwelijksvoorwaarden worden gemaakt. Het trouwen in gemeenschap van goederen gebeurd sinds 1838 automatisch, maar vanaf 1 januari 2018 trouwt iedereen in Nederland automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Het is nog steeds mogelijk om in algehele gemeenschap van goederen te trouwen. Het is dus niet zo dat u nu altijd trouwt in beperkte gemeenschap van goederen. U moet hiervoor wel langs een notaris die dat voor u regelt.

Getrouwd in beperkte gemeenschap van goederen wilt zeggen dat alles wat voor het huwelijk van u was, ook van u blijft. Dit voorkomt onduidelijkheid over wat van wie is en dit leidt nu vaak tot langdurige rechtszaken bij echtscheidingen van gehuwden stellen. De huwelijkse voorwaarden schrijven ook dat er een administratie bijgehouden moet worden, maar dit gebeurt vaak niet omdat er geen aanleiding voor is dat het mis gaat. En als het dan misgaat, is het te laat om de huwelijkse voorwaarden met terugwerkende kracht na te leven. Het is dus met de nieuwe regeling verstandig om elk jaar een A4'jte met een overzicht van uw vermogen te maken.

Bent u dus nog van plan om dit jaar te trouwen? Houdt hier dan rekening mee.
Overzicht van alle nieuwsberichten | geplaatst op: 08-12-2017