LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"Altijd
verzekerd
van het beste
advies"

Nieuws


Het energielabel

Een zuinige auto is goedkoper aan de pomp en beter voor het milieu. De overheid stimuleert daarom de aanschaf van zuinige modellen. Met het energielabel voor auto's kunt u in een oogopslag zien hoe zuinig een auto is ten opzichte van andere auto's in die klasse.

Een auto met energielabel A verbruikt zeker twintig procent minder brandstof dan een gemiddelde auto uit die grootteklasse. De brandstofrekening van een auto met energielabel B is tien tot twintig procent lager dan die van een auto met een voor die grootte gemiddeld verbruik.

Als u besluit een nieuwe auto te kopen, weet u vaak al in welke grootteklasse u zoekt. Gaat u bijvoorbeeld voor een kleine middenklasser, dan kunt u aan het energielabel zien welke auto binnen die grootteklasse de zuinigst is.

 
Energielabel en BPM

De overheid is in 2010 begonnen met het 'vergroenen' van de autobelasting (de BPM, of de Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen). Er is een overgangsregeling gestart, waarin de aanschafbelasting deels afhankelijk is van de cataloguswaarde van de auto (de ‘fabrieksprijs’), en deels van de hoeveelheid CO2 die de auto per kilometer uitstoot.

 
Waarom een zuinige auto?

Een zuinige auto is gunstig voor uw portemonnee. Maar er is nog een argument om een zuinige auto te kopen. Hoe minder brandstof uw auto verbruikt, hoe minder CO2 er vrijkomt bij het rijden. Uitstoot van kooldioxide heeft een negatieve invloed op het klimaat. Door de verkoop van zuinige auto's financieel te stimuleren, hoopt de overheid de totale CO2-uitstoot van het Nederlandse wagenpark terug te dringen.