LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"De van Gurp
filosofie: voor
iedere klant
een stapje extra"

Nieuws


compensatieregeling beleggingspolissen

Compensatieregelingen beleggingspolissen

 

Verzekeraars hebben met de Stichting Verliespolis en Stichting Woekerpolis Claim een aantal afspraken gemaakt over de maximale kosten die ze op beleggingsverzekeringen mogen inhouden. De meeste verzekeraars gebruiken de ‘Wabeke norm’, genoemd naar Ombudsman Wabeke.

 

Advies Wabeke

Het advies stelt dat aan het einde van de looptijd van een beleggingsverzekering een klant niet meer dan 3,5% per jaar van de belegde waarde van de polis aan kosten betaald mag hebben. Als de beleggingsverzekering een gegarandeerde uitkering heeft op de einddatum, dan zijn de maximale kosten 4,5%.

 

Compensatie

De compensatie volgt aan het einde van de verzekeringsduur. Dat kan de afgesproken einddatum zijn, het moment van overlijden van de verzekerde of het moment van beëindigen van de polis door de verzekeringnemer (uzelf). Let op: door het accepteren van de compensatie ziet u af van eventuele toekomstige verdere juridische stappen tegen uw verzekeringsmaatschappij.

 

Wilt u weten of uw verzekeringspolis ook in aanmerking komt voor de compensatieregelingen neem dan contact op met ons voor een afspraak.