LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"Altijd
verzekerd
van het beste
advies"

Nieuws


zakelijk gebruik bestelauto

Zakelijk gebruik bestelauto

 

Vanaf 1 januari 2012 kan een verklaring worden afgeven waarin wordt verklaard dat met de bestelauto nul kilometer privé wordt gereden: de verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto. Dat scheelt een hoop papieren rompslomp.

 

Als een (bestel)auto ter beschikking wordt gesteld dan gaat de Belastingdienst ervan uit dat de (bestel)auto ook voor privédoeleinden gebruikt kan worden. Bij privégebruik geniet de berijder een voordeel waarmee bij het bepalen van winst/resultaat of het bepalen van loon, rekening moet worden gehouden. Tenzij de berijder kan bewijzen dat de bestelauto voor niet meer dan 500 km voor privédoeleinden wordt gebruikt. Tot nu was een sluitende en volledige rittenregistratie vaak de enige mogelijk om dit te bewijzen.

 

Géén privéritten

Vanaf 1 januari 2012 kan een verklaring worden afgeven waarin wordt verklaard dat met de bestelauto nul kilometer privé wordt gereden: de verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto. In de periode dat de verklaring bij de Belastingdienst geregistreerd staat, gaan zij ervan uit dat er geen enkele privérit wordt gemaakt. Het is dan in deze periode daarom niet nodig een rittenregistratie bij te houden.

 

Let op!

Het is belangrijk om ook vanaf 1 januari aanstaande kilometers te blijven schrijven en deze te registreren totdat het hele traject van het afgeven van de verklaring bij de Belastingdienst is doorlopen.