LinkedInFacebooktwitterGoogle+
  • Van Gurp Financieel Advies
  • Beverweg 78
  • 4817 LP Breda
  • Telefoon: 076 - 571 54 46
"Financiële rust bij een ontslag"

Verzekeringen

Samen met u inventariseren we welke risico’s u loopt en wat goed is om te verzekeren.
Uiteraard houden we hierbij rekening met uw wensen en persoonlijke omstandigheden.
Wij zijn tussenpersoon tussen u en de verzekeringsmaatschappij.
Voor meer informatie kunt u ook onze "Dienstverleningsdocument" bekijken.
Klik hieronder op de verzekering van uw keuze voor meer informatie.


Werk & Inkomen: Gouden Handdruk

Bij een ontslag ontstaat vaak een periode van grote onzekerheid. Wat gebeurt er met uw inkomen? Kunt u nog wel in uw woning blijven wonen en hoe zit het bijvoorbeeld met uw pensioen? Dit zijn enkele vragen die dan zeer actueel zijn.

Wanneer u ontslagen wordt verandert er veel in uw leven. Uw dagelijkse gang naar uw werk stopt, u moet een andere baan zoeken en uw inkomen verandert. Bij een dreigend ontslag is het verstandig direct contact op te nemen met ons kantoor. Wij kunnen u begeleiden bij het vinden van juridische bijstand en het inzichtelijk maken van de financiële gevolgen van uw ontslag.

Gouden handdruk
Bij een ontslag wordt meestal een ontslagvergoeding uitgekeerd door de werkgever. Deze wordt ook wel ‘Gouden handdruk’ genoemd. De ontslagvergoeding kunt u op verschillende manieren laten uitkeren en gebruiken. Voordat de vergoeding wordt uitgekeerd moet u bepalen wat u ermee wilt doen om optimaal te profiteren van de fiscale mogelijkheden.

Afhankelijk van de hoogte van de uitkering kunt u kiezen om uw Gouden handdruk op uw bankrekening te laten storten, als koopsom in een lijfrenteverzekering storten, of een stamrecht BV op te richten van waaruit de uitkering wordt beheerd. Bij alle mogelijkheden zijn fiscale gevolgen en kosten anders.

Dreigt u te worden ontslagen? Neem dan direct contact met ons op voor een afspraak. Ons kantoor geeft u tips en begeleidt u vakkundig bij de afwikkeling van uw ontslag.