Woonlastenverzekering

De woonlastenverzekering verzekert je tegen het risico van een dalend inkomen als gevolg van ziekte, een ongeluk of werkloosheid. De verzekering vangt de woonlasten op en vormt daarmee meestal een aanvulling op een werkloosheidsuitkering, of WIA-uitkering.

Op deze pagina vertellen we je meer over de verzekering die het risico van inkomensdaling afdekt, zodat je zeker weet dat je jouw woonlasten kunt blijven betalen. Heb je een eigen bedrijf of werk je als ZZP’er, dan is de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor bedrijven of ondernemers wellicht interessant voor jou. 

 Alles over de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor bedrijven of ondernemers

Eerste twee jaar zekerheid via werkgever
Word je ziek gedurende een periode dat je in dienst bent bij een werkgever, dan betaalt die werkgever jouw salaris gedurende twee jaar door. Het eerste jaar vaak nog 100% en daarna minimaal 70%.

Werkloosheid en werkgever
Qua werkloosheid geldt dat jouw werkgever je een aantal maanden vergoeding geeft afhankelijk van de periode dat je voor hem of haar hebt gewerkt. Voor de periode dat de vergoeding lager wordt, of voor een bepaalde periode dat er geen vergoeding geldt, kan de woonlastenverzekering uitkomst bieden.

Welke aanvulling ontvang je?
Een woonlastenverzekering vult je inkomen aan. De hoogte van de uitkering van de woonlastenverzekering is afhankelijk van eventuele uitkeringen die jij krijgt. Heb je bijvoorbeeld recht op een WIA-of WGA-uitkering? Of krijg je voor een bepaalde periode een WW-uitkering?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering dekt de gehele of een gedeelte van jouw inkomensterugval. De specifieke invulling van jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen we samen bepalen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen
Zelfstandig ondernemers hebben geen recht op een WIA- of WGA-uitkering via de overheid. Daarvoor dragen ze dan ook geen verzekeringspremie af. Daarom kan het zinvol zijn de arbeidsongeschiktheid af te dekken met een verzekering.

Weten of een arbeidsongeschiktheidsverzekering in jouw geval zinvol kan zijn? We kijken er graag samen met je naar.  Laat je gegevens achter via het onderstaande formulier.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Van Gurp Financieel Advies maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie